piatok 5. apríla 2013

Pšenový koláč II.


Dlhší čas som sa neozvala... Najskôr začal štrajkovať počítač a potom sme boli s Emi obidve choré. Všetko  je však už vporiadku až na počítač ( tento post píšem s preskakujúcim Caps lockom :p). Asi ako všetci, aj my sa už nevieme dočkať jari ( príde vôbec? ) a slniečka, ktoré nám dodá novú energiu.
Recept na pšenový koláč som už raz uverejnila, ale pridávam ešte jeden, s menšími zmenami. Je to naozaj najlepší a najrýchlejší dezert, keď chcete pohostiť celiatika

Potrebujeme

330 g pšena
750 ml mlieka
3 vajcia
75 g strúhanky
80 g hrozienok
1 pohár zaváraných marhúľ alebo iného ovocia
1 lyžica cukru
1 kyslá smotana
vanilka, soľ

Postup

Z mlieka a zo pšena uvaríme lepkavú kašu.Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s cukrom a vmiešame do vychladnutej kaše. Pridáme hrozienka, vanilku a premiešame. Okrúhlu formu vytrieme maslom, vysypeme strúhankou, naplníme ju kašou, marhuľami a zapekáme 15 až 20 minút pri teplote 230 stupňov.
Hotový koláč podávame so smotanou vymiešanou s lyžičkou cukru.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára