Figa sem - figa tam, figu borovú ti dám ... mňam, mňam, mňam ...
Bol to chutný koláčik.:)
inšpirácia časopis Apetit
Potrebujeme
300 g hladkej múky
150 g masla
1 vajce plus 2 žĺtky
75 g kryštálového cukru
štipka soli
6 lyžíc figového džemu
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
250 g mascarpone
2 lyžice práškového cukru
5 fíg
Postup
Z múky, studeného masla pokrájaného na kocky, cukru a štipky soli urobíme mrveničku. Pridáme vajce a žĺtky a vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 20 minút odpočinúť.
V hrnčeku premiešame figový džem s citrónovou kôrou, privedieme k varu a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom.
Cesto rozvalkáme a dáme do formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si vymazali maslom. Dno poprepichujeme vidličkou, zakryjeme papierom na pečenie, nasypeme naň suché fazule a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Odstránime fazule a dáme ešte na 2 minúty dopiecť. Necháme vychladnúť.
Na dno koláča rozotrieme mascarpone a dáme na 10 minút do mrazáku. Vyberieme a opatrne potrieme figovým džemom. Na vrch poukladáme na kolieska nakrájané figy.
Hmm... tenhle jsem ještě nedělala .... musím zkusit:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka urcite vyskusaj, bola to lahôdka :)
OdstrániťMňam, ten vypadá báječně.. úplně jsem dostala chuť na fíky :)
OdpovedaťOdstrániť