piatok 28. decembra 2012

Mliečna ryža s granátovým jablkom

Prvýkrát  som vyskúšala urobiť mliečnu ryžu a bola som milo prekvapená ako je to jednoduché a dobré. S kupovanou sa nedá vôbec porovnať a k tomu kombinácia vanilka s granátovým jablkom... mňam. A nechutila len mne, ale aj Emke :) Na záver som ju ozdobila badiánom, ale nabudúce ho vyskúšam tiež pridať, môže to byť zaujímavá kombinácia.

inšpirácia Apetit

Potrebujeme

pre 4 osoby

200 g ryže na rizoto
1 l mlieka
100 g trstinového cukru plus 2 lyžice na dokončenie
1 vanilkový lusk
2 lyžičky nastrúhanej kôry z citrónu
1 granátové jablko

Postup

V hrnčeku privedieme na silnom plameni k varu ryžu, mlieko, cukor a dreň z vanilkového lusku. Ztlmíme, priklopíme a za občasného miešania varíme 25-30 minút domäkka a do zhustnutia. Tesne pred dokončením vmiešame citrónovú kôru.

Vylúpeme granátové jadierka a šťavu zachytíme. V hrnčeku privedieme k varu granátovú šťavu s lyžicou vody a s 2 lyžicami cukru. Vmiešame granátové jadierka a vypneme plameň. Ryžu ozdobíme a podávame.


4 komentáre:

  1. Ahoj Deniska, prave som objavila Tvoj blog a velmi sa mi paci! Mliecnu ryzu urcite vyskusam moj manzel ju miluje a mozno aj dcerka bude. Pozeram ze si z Piestan tak ako ja! A blogujes tak ako ja! ;) Tesim sa na nove prispevky od teba a pojdem preskumat tie starsie. Drzim Ti palec!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Katka :) Aj ty mas vela inspiracie na blogu.

      Odstrániť
  2. Vypadá úžasně! Mléčné rýže není nikdy dost :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) To je pravda, ja sa jej nemôžem dojesť :)

      Odstrániť