Prvýkrát som vyskúšala urobiť mliečnu ryžu a bola som milo prekvapená ako je to jednoduché a dobré. S kupovanou sa nedá vôbec porovnať a k tomu kombinácia vanilka s granátovým jablkom... mňam. A nechutila len mne, ale aj Emke :) Na záver som ju ozdobila badiánom, ale nabudúce ho vyskúšam tiež pridať, môže to byť zaujímavá kombinácia.
inšpirácia Apetit
Potrebujeme
pre 4 osoby
200 g ryže na rizoto
1 l mlieka
100 g trstinového cukru plus 2 lyžice na dokončenie
1 vanilkový lusk
2 lyžičky nastrúhanej kôry z citrónu
1 granátové jablko
Postup
V hrnčeku privedieme na silnom plameni k varu ryžu, mlieko, cukor a dreň z vanilkového lusku. Ztlmíme, priklopíme a za občasného miešania varíme 25-30 minút domäkka a do zhustnutia. Tesne pred dokončením vmiešame citrónovú kôru.
Vylúpeme granátové jadierka a šťavu zachytíme. V hrnčeku privedieme k varu granátovú šťavu s lyžicou vody a s 2 lyžicami cukru. Vmiešame granátové jadierka a vypneme plameň. Ryžu ozdobíme a podávame.
Ahoj Deniska, prave som objavila Tvoj blog a velmi sa mi paci! Mliecnu ryzu urcite vyskusam moj manzel ju miluje a mozno aj dcerka bude. Pozeram ze si z Piestan tak ako ja! A blogujes tak ako ja! ;) Tesim sa na nove prispevky od teba a pojdem preskumat tie starsie. Drzim Ti palec!
OdpovedaťOdstrániťDakujem Katka :) Aj ty mas vela inspiracie na blogu.
OdstrániťVypadá úžasně! Mléčné rýže není nikdy dost :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :) To je pravda, ja sa jej nemôžem dojesť :)
Odstrániť