Tieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili oveľa viac ako tradičné muffiny. Boli vláčne a quinoa spolu so sójovým mliekom vytvorila veľmi dobrú chuť. Mňam. Samozrejme nesmiem zabudnúť na pridanú hodnotu. QUINOA - preto je to aj veľmi dobrá varianta muffinov pre deti.
recept z Nejlepší recepty
na 16 ks
1 hrnček quinoy
1/4 hrnčeka slnečnicového oleja
2 hrnčeky hladkej múky
3/4 hrnčeka trstinového cukru
1,5 lyžičky vínneho kameňa alebo prášku do pečiva
1 lyžička soli
3/4 hrnčeka sójového mlieka
1 vajce
1 lyžička vanilkového extraktu
2 jablká pokrájané na malinké kúsočky
Postup
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Quinou prepláchneme a nasypeme do hrnca, prilejeme jeden hrnček vody a privedieme k varu. Varíme, pokiaľ sa voda nevstrebe, približne 12 minút.
Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo papierom na pečenie. V mise premiešame múku, cukor, vínny kameň, soľ a jablká. Pridáma uvarenú quinou. V menšej miske prešlaháme olej, mlieko, vajce a vanilku. Vlejeme k múčnej zmesi a krátko premiešame, len aby sa cesto spojilo. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov a pečieme 25 minút.
zaujímavý recept, ukladám si ho :)
OdpovedaťOdstrániť