Horúci dezert, ktorý Vás zahreje v upršané jesenné dni.
Potrebujeme
Na 6 porcií potrebujeme
3 veľké a kyslejšie jablká
1 citrón
2 lyžičky mletej škorice
2 lyžičky vanilkového cukru
120 g mandlí
120 g datlí
3 lyžice marhuľovej marmelády
3 lyžice medu
100 g kryštálového cukru
Postup
Rúru predhrejeme na 200 °C. Pripravíme náplň: datle vykôstkujeme a nakrájame nadrobno. Mandle nasekáme a premiešame s marmeládou, datľami, nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z polovice citróna.
Jablká umyjeme, rozkrojíme pozdĺžne, stopky ponecháme. Vykrojíme jadrovník a jabĺčka vydlabeme tak, aby vznikol otvor pre náplň. Aby jabĺčka pekne stáli, jemne ich zospodu zrežeme. Vnútro jabĺk pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime mletou škoricou a vanilkovým cukrom. Jablká naplníme a poukladáme vedľa seba na pekáčik vyložený papierom na pečenie.Pečieme asi 20-25 minút, kým jablká nezmäknú.
Kryštálový cukor necháme rozpustiť na zlatý karamel, lyžicou odoberieme na papier na pečenie a tvarujeme ozdoby. Necháme ztuhnúť, odlepíme a ozdobíme jabĺčko. Jablká pred podávaním pokvapkáme medom.
Kryštálový cukor necháme rozpustiť na zlatý karamel, lyžicou odoberieme na papier na pečenie a tvarujeme ozdoby. Necháme ztuhnúť, odlepíme a ozdobíme jabĺčko. Jablká pred podávaním pokvapkáme medom.
TIP: Jablká môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou, smotanou alebo jogurtom.
Mnam, toto mozem, pobne, len v jednoduchsej podobe - po slovensky, som robila i ja.. ale skusim i podla teba s tou marmeladou..a tou vanilkovou zmrzkou, to musi byt genialne.. este take horuce s tou zmrzkou!
OdpovedaťOdstrániťveru, ta zmrzlina tam chybala, nemali sme akurat doma, ale nabuduce urcite aj s nou.
OdstrániťDnes idem na to a skusim aj tu zmrzku;))
OdpovedaťOdstrániť