utorok 12. marca 2013

Medový chlebíček s datlami


Ďalší, z na prípravu jednoduchých dezertov. Postup je jednoduchý všetko spolu zamiešame a dáme piecť. Chlebíček je vhodný zobrať so sebou na výlet, či piknik. Otestované :)

inšpirácia Apetit

Potrebujeme

225 g hladkej múky
1/2 sáčku kypriaceho prášku
1 lyžička mletej škorice
100 g masla
100 g trstinového cukru
3 lyžice tekutého medu
2 rozšlahané vajcia
2 stredne veľké banány
100 g vykôstkovaných datlí
50 g nasekaných vlašských orechov

Postup

Rúru predhrejeme na 160 °C. Formu na chlebíček vyložíme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom.

Múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknuté maslo, cukor, vajcia a dve lyžice medu dáme do misky. Pridáme rozmačkané banány a nasekané datle. Všetko spolu dobre premiešame.

Cesto vylejeme do pripravenej formy a zarovnáme. Pečieme asi 60 minút. Cesto by malo byť pevné. Vychladnutý chlebíček pokvapkáme medom a posypeme orechami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára