Keď už neviete čo s ovocím, knedličky sú jedna z možností ako ho spracovať aj na neskôr. Nemusíte vyvariť všetky naraz. Zbytok môžeme dať do mrazničky na neskôr a máte kvalitný domáci polotovar. Na posypanie môžete použiť okrem perníka aj tvaroh, mak, strúhanku, mleté mandle alebo iné orechy, alebo čo vás napadne.. Cesto je naozaj výborné a veľmi jemné. Dobrú chuť !
recept časopis Gurmet
Potrebujeme
na 4 porcie
500 ml mlieka
100 g masla
350 g hrubej múky plus hladká múka na podsypanie
1 vajce plus 1 žĺtok
čučoriedky alebo iné ovocie
perník na strúhanie alebo tvaroh, mak, strúhanku, mleté orechy
práškový cukor podľa chuti
maslo na preliatie podľa chuti
soľ
Postup
V osolenom vriacom mlieku rozpustíme maslo a za stáleho miešania do neho vsypeme múku. Miešame, až kým sa cesto nechytá na steny nádoby. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom vmiešame vajce a žĺtok a na pomúčenej pracovnej ploche cesto dobre zpracujeme.
Vyvalkáme z neho plát silný asi 5 mm a nakrájame ho na štvorčeky. Do každého vložíme ovocie, dobre uzavrieme a vo vriacej osolenej vode varíme 7 až 10 minút. Vyberieme deravou naberačkou a podávame posypané perníkom, cukrom a preliate rozpusteným maslom.
Hmm, teda dala bych si, fakt že jo ... dík za tip:-))
OdpovedaťOdstrániťVyzera to rychly a chutny receptik, urcite vyskusam!
OdpovedaťOdstrániť