streda 14. augusta 2013
Tvarohový koláč s čučoriedkami
Kto má rád tvaroh, ten si príde na svoje. Tvarohová plnka sa rozplýva na jazyku a čučoriedky vytvárajú príjemné osvieženie. Dokonalá bodka za nedeľným obedom, alebo len tak...
recept časopis Gurmet
Potrebujeme
Na cesto :
250 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
2 žĺtky
100 g masla
5 lyžíc mlieka
1 prášok do pečiva
Na plnku :
500 g mäkkého tvarohu
75 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
vanilkový puding
mlieko podľa potreby (asi 150 ml)
sneh zo 4 bielkov
Postup
Z uvedených surovín vypracujte cesto a zabalené do kuchynskej fólie ho dajte aspoň na hodinu do chladničky odpočinúť.
Na náplň rozmiešajte tvaroh s oboma cukrami, žĺtkami, pudingovým práškom a mliekom. Do zmesi opatrne vmiešajte pevný sneh ušlahaný z bielkov a štipky soli.
Z cesta oddelte asi tretinu. Väčšiu časť rozvalkajte a preneste do formy vyloženej papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrite náplň.
Zvyšné cesto tiež rozvalkajte, nakrájajte na prúžky a vytvorte z nich na náplni mriežku. Pečte asi 30 minút v rúre rozohriatej na 180 stupňov.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hmm, ten bych si s chutí dala:-)))
OdpovedaťOdstrániťslovensky cheesecake! mnam!
OdpovedaťOdstrániť