streda 14. augusta 2013

Tvarohový koláč s čučoriedkami


Kto má rád tvaroh, ten si príde na svoje. Tvarohová plnka sa rozplýva na jazyku a čučoriedky vytvárajú príjemné osvieženie. Dokonalá bodka za nedeľným obedom, alebo len tak...

recept časopis Gurmet

Potrebujeme

Na cesto :

250 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
2 žĺtky
100 g masla
5 lyžíc mlieka
1 prášok do pečiva

Na plnku :

500 g mäkkého tvarohu
75 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
vanilkový puding
mlieko podľa potreby (asi 150 ml)
sneh zo 4 bielkov

Postup

Z uvedených surovín vypracujte cesto a zabalené do kuchynskej fólie ho dajte aspoň na hodinu do chladničky odpočinúť.

Na náplň rozmiešajte tvaroh s oboma cukrami, žĺtkami, pudingovým práškom a mliekom. Do zmesi opatrne vmiešajte pevný sneh ušlahaný z bielkov a štipky soli.

Z cesta oddelte asi tretinu. Väčšiu časť rozvalkajte a preneste do formy vyloženej papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrite náplň.

Zvyšné cesto tiež rozvalkajte, nakrájajte na prúžky a vytvorte z nich na náplni mriežku. Pečte asi 30 minút v rúre rozohriatej na 180 stupňov.





2 komentáre: