Potrebujeme - 400 g nových zemiakov, vydrhnuté
2 lyžice olivového oleja
1 väčší baklažán
2 vetvičky cherry rajčín
hrsť špenátových alebo reďkovkových listov
1 lyžica balzamikového octu
2 filety z lososa
soľ, čierne korenie, iné korenie podľa chuti
hrsť nasekaného čerstvého kôpru
hrsť bazalkových listov
Postup
- Zahrejte rúru na 220 °C. Do pekáča či zapekacej misy dáme zemiaky, väčšie rozpolíme a premiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme 20 - 30 minút, kým nezačnú hnednúť.
- Vmiešame baklažán pokrajáný na kolieska, pridáme rajčiny, ale necháme ich na vetvičkách. Pokvapkáme ich balzamikovým octom. Pridáme špenát. Medzi zeleninu a zemiaky usadíme lososa, posypeme ho čiernym korením a kôprom, osolíme a pokvapkáme zvyšným olejom. Pečieme ešte 10 - 15 minút, aby sa ryba prepiekla. Pred podávaním posypeme lístkami bazalky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára