streda 16. mája 2012

Losos s pečenými rajčinami, baklažánom a špenátom

                 Môj muž sa opäť predviedol a urobil úžasnú večeru.

Potrebujeme -  400 g nových zemiakov, vydrhnuté
                                 2 lyžice olivového oleja
                                 1 väčší baklažán
                                 2 vetvičky cherry rajčín
                                 hrsť špenátových alebo reďkovkových listov
                                 1 lyžica balzamikového octu
                                 2 filety z lososa
                                 soľ, čierne korenie, iné korenie podľa chuti
                                 hrsť nasekaného čerstvého kôpru
                                 hrsť bazalkových listov

Postup

 - Zahrejte rúru na 220 °C. Do pekáča či zapekacej misy dáme zemiaky, väčšie rozpolíme a premiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme 20 - 30 minút, kým nezačnú hnednúť.

- Vmiešame baklažán pokrajáný na kolieska, pridáme rajčiny, ale necháme ich na vetvičkách. Pokvapkáme ich balzamikovým octom. Pridáme špenát. Medzi zeleninu a zemiaky usadíme lososa, posypeme ho čiernym korením a kôprom, osolíme a pokvapkáme zvyšným olejom. Pečieme ešte 10 - 15 minút, aby sa ryba prepiekla. Pred podávaním posypeme lístkami bazalky.



                      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára