Tento recept mám veľmi rada. Ked mi zostanú bielka z varenia, nemusím ich vyhodiť, ale upečiem tieto chutné sucháriky.
RECEPT
Potrebujeme - 4 bielky
140 g prášk. cukru
trošku domáceho vanilkového cukru
nastrúhaná kôra z 1 citronu
140 g hl.múky
mandle, oriešky, datle, sušené slivky
maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy
POSTUP
- Rúru rozohrejeme na 180 °C. Z bielkov ušlaháme sneh a postupne do neho zašlaháme práškový cukor a vanilkový cukor. Potom vmiešame citrónovú kôru, múku mandle, oriešky...podľa chuti. Formu na srnčí chrbát vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou, presunieme do nej cesto a v rozohriatej rúre pečieme 30 - 35 min. Povrch by mal ztuhnúť a zozlátnuť.
- Po upečení vyklopíme chlebíček z formy, zabalíme ho do alobalu a ešte do utierky. Takto zabalený chlebíček necháme pri izbovej teplote odpočinúť do dalšieho dňa. Potom ho nakrájame na čo najtenšie plátky.
- Rúru rozohrejeme na 100 °C . Plátky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme ich do rozohriatej rúry vysušiť na asi 5 - 10 min. Treba ich kontrolovať, aby neprihoreli. Majú byť chrumkavé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára