streda 9. mája 2012

Sucháriky

Tento recept mám veľmi rada. Ked mi zostanú bielka z varenia, nemusím ich vyhodiť, ale upečiem tieto chutné sucháriky.

RECEPT

Potrebujeme - 4 bielky
                       140 g prášk. cukru
                       trošku domáceho vanilkového cukru
                       nastrúhaná kôra z 1 citronu
                       140 g hl.múky
                       mandle, oriešky, datle, sušené slivky
                       maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy

POSTUP

- Rúru rozohrejeme na 180 °C. Z bielkov ušlaháme sneh a postupne do neho zašlaháme práškový cukor a vanilkový cukor. Potom vmiešame citrónovú kôru, múku mandle, oriešky...podľa chuti. Formu na srnčí chrbát vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou, presunieme do nej cesto a v rozohriatej rúre pečieme 30 - 35 min. Povrch by mal ztuhnúť a zozlátnuť.

- Po upečení vyklopíme chlebíček z formy, zabalíme ho do alobalu a ešte do utierky. Takto zabalený chlebíček necháme pri izbovej teplote odpočinúť do dalšieho dňa. Potom ho nakrájame na čo najtenšie plátky.


- Rúru rozohrejeme na 100 °C . Plátky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme ich do rozohriatej rúry vysušiť na asi 5 - 10 min. Treba ich kontrolovať, aby neprihoreli. Majú byť chrumkavé.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára