streda 6. júna 2012
Ispanakli pogaca - špenátové taštičky
Receptom ma inšpiroval časopis FOOD . Chcela som urobiť niečo slané, rýchle a zároveň chutné a iné. Myslím, že som sa trafila..:)
RECEPT
Potrebujeme
150 g hladkej múky
300 g špenátových lístkov
1 cibuľa
1 červená paprika
1 chilli paprička
1 lyžica olivového oleja
1 vajce
100 g bieleho jogurtu
1 lyžička kmínu
soľ
čierne korenie
POSTUP
Z múky, 1 lyžičky soli a 100 ml vody vymiešajte hladké cesto. Nechajte ho asi 30 minút odpočívať. Prepláchnutý a odkvapkaný špenát nahrubo nasekajte, ošúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. Papriku umyte, odstráňte semená a nakrájajte ju na kocočky. Chilli papričku zbavte semienok a nasekajte na malé kúsky.
V hrnci rozohrejte olej a krátko na ňom poduste špenát, cibuľu, papriku a chilli. Osoľte a okoreňte. Vajce prešľahajte s jogurtom a dve lyžice si dajte stranou na potretie taštičiek, ostatný jogurt s vajcom vmiešajte do vychladnutej špenátovej zmesi. Rúru predhrejte na 200 °C a cesto rozdeľte na 16 častí. Každú z nich rozválajte na placku o priemere asi 8 cm.
Na polovicu placky dajte trošku náplne, prehnite a okraje dobre pritisknite. Taštičky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich jogurtovou zmesou a posypte kmínom. Pečte asi 10 minút.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára