streda 27. júna 2012

Šalát Nice

Opäť šalátik, ale však je leto tak môžeme byť viac na ľahko ...:)

Potrebujeme

4 zemiaky
1 polievková lyžica olivového oleja
200 g tuniaka konzervovaného v oleji, bez šťavy
200 g listov hlávkového šalátu
150 g napoly prekrojených cherry paradajok
20 čiernych olív bez kôstok
2 polievkové lyžice kapár
3 natvrdo uvarené, na mesiačiky pokrájané vajcia



Octový nálev

1 pretlačený strúčik cesnaku
1 čajová lyžička dijonskej horčice
2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
125 ml olivového oleja

 4 porcie

V osolenej vode uvarte zemiaky. Vodu zlejte, zemiaky pokrájajte na kocky a dajte do misy. Pokvapkajte olivovým olejom a dobre premiešajte. Odložte.

Na octový nálev vyšľahajte spolu cesnak, horčicu, ocot a citrónovú šťavu. Tenkým prúdom prilievajte olej a všetko vyšľahajte na hladkú masu.

Do misy dajte tuniaka a vidličkou ho rozoberte na väčšie kúsky. Na dno servírovacieho taniera položte listy šalátu, na ne zemiaky, tuniaka, paradajky, olivy a kapary. Povrch polejte octovým nálevom a obložte vajciami.

Dobrú chuť



Z knihy Skvelá chuť Francúzska

2 komentáre: