streda 8. augusta 2012

Ovocná torta s krémom z mascarpone, bielej čokolády a šlahačky


Hľadala som nejaký zaujímavý recept na dobrý koláčik a keď som zbadala tento neváhala som ani sekundu. Koláčik je príjemne osviežujúci s chrumkavým orieškovým korpusom a ten krém ... rozplýva sa na jazyku.

Potrebujeme

na formu o priemere 24 cm

Korpus:

250 g hladkej múky
80 g studeného masla
štipka soli
200 g mletých vlašských orechov
30 g cukru
1 vajce

Krém:

250 g mascarpone
200 g bielej čokolády
150 ml šlahačky
čerstvé ovocie

Postup

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky preosejeme múku, pridáme štipku soli, maslo a vypracujeme mrveničku. Pridáme orechy, vajce a všetko spojíme, tak aby nám vzniklo cesto, ktoré potom zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladničky na približne 30 minút.

Po 30 minútach cesto vyberieme a na jemne pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu o priemere formy akú sa chystáme použiť. Na cesto položíme kruh vystrihnutý z papiera na pečenie a naň nasypeme fazulu. Pečieme asi 15 minút, potom dáme papier s fazuľou preč a pečieme ešte asi 5 až 10 minút. Cesto necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Roztopíme bielu čokoládu, necháme ju vychladnúť a zmiešame s mascarpone a s ušlahanou šlahačkou. Ozdobíme čerstvým ovocím, dáme zachladiť a podávame.

Dobrú chuť !










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára