piatok 3. augusta 2012

Pšenový koláčik


Moja veľmi dobrá kamarátka má celiakiu a preto, keď mala prísť na návštevu hneď ma napadlo, čo by som jej také dobré ponúkla. Moja malá princezná pri prvých príkrmoch začínala obilninami bez obsahu lepku a preto, ma hneď napadlo pšeno. A už som to mala - pšenový koláčik :)

Potrebujeme

250 g pšena
voda
500 g ovocia
50 g masla
cukor (podľa chuti)
hrozienka
mleté vlašské orechy na posypanie

Postup

Pripravíme si okrúhlu formu o priemere 24 cm a vymažeme ju maslom. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Pšeno prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou (asi 3 centimetre nad okraj) tak, aby bolo ponorené. Varíme, kým nevsiakne celú tekutinu.

Do uvareného pšena zamiešame maslo. Keď vychladne pridáme nakrájané ľubovolné ovocie. Ja som pridala zavárané slivky a z nich ešte aj trošku šťavy. Pridáme cukor podľa chuti. Vrch koláča posypeme hrozienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút. Pred servírovaním koláč posypeme mletými vlašskými orechami.

Dobrú chuť !








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára