streda 29. augusta 2012

Špaldový koláč s broskyňami, kokosovým olejom a kardamónom

                         Pre moju najlepšiu svokru k narodeninám :)

inšpirácia Apetit

Potrebujeme

115 g masla plus na vymazanie formy
125 ml kokosového oleja
300 g trstinového cukru
3 vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
250 ml zakysanky
200 g hladkej múky
190 g špaldovej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
1/2 lyžičky mletého kardamónu
1/2 lyžičky mletej škorice
4-5 väčších broskýň

Postup

Rúru predhrejeme na 175 °C a vymažeme tortovú formu o priemere 23 cm.

Ušľaháme cukor, zmäknuté maslo a kokosový olej do peny. Potom zašľaháme vajcia, pridáme vanilku, zakysanku a premiešame.

Zvlášť premiešame obidve múky, kypriaci prášok, soľ a korenie. Spojíme s maslovou zmesou, ale miešame len chvíľu, aby sme cesto neprešľahali. Cesto dáme do formy a poukladáme naň pokrájané broskyne. Pečieme asi 1 hodinu. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára